Doeat-KR Denumirea de bila pentru concurs , intradevar nu este o denumire care se regaseste ca una de specialitate, dar cu toate acestea, ea exista in limbajul pescarului. aceasta denumire delimiteaza din start faptul ca nu este o bila care poate fi gasita in comert, sau ca e o bila de toate zilele.
Caracteristicile unei astfel de bile au cu totul alte valori .
Functie de locatie, temperatua apei ,adincimea si valoarea ph-ului se urmareste randamentul maxim pe care poate sa il ofere aceasta, sau sunt factori dupa care boiliesul este conceputa .
Asa zise boiliesuri de concurs sunt realizate cu scopul de a face diferenta intr-un concurs. Niciodata o bila de zi cu zi nu va putea bate o bila conceputa special , de aceia pentru realizarea ei sunt nevoie de produse de calitate , cantitatile /kg de mix din anumite ingrediente depasesc cu mult pe cele care sunt bagate intr-un boilies normala . Lucrul in partea solida cit si in partea lichida a unei bile ,pot sa creasca pretul acesteia de multe ori.
Cei care isi doresc o bila de calitate , pot obtine rezultate bune si cu un mix de firma caruia stiu ce si cit sa ai adauge (functie de perioada anului)ca sa il faca net superior si pot obtine rezultate foarte bune.
Intr-o partida la liber se pot obtine rezultate foarte bune cu o bila normala , de rind, care ajunge la 35-40 ron/kg (daca ai informatie despre lac sau este un lac cunoscut tie ) insa in regim de concurs aceiasi bila te poate lasa cu salteaua uscata. (eu am patito)
Am fost pe un lac unde in 24 ore am reusit sa pun pe saltea 41 de crapi si tot acelasi lac, l-am prins la o partida in regim de concurs , adica pe celalalt mal se desfasura un concurs de crap .In 72 de ore, 2 standuri care ne-am incapatinat sa mergem pe nada cu care am avut rezultate in sedintele precedente(in pofida sfaturilor) nu am avut Nici un bip la avertizor, in timp ce toate celelalte standuri au punctat. Asadar una este un boiles de zi cu zi si alta este un boilies creat sa faca fata unui concurs. una este sa pescuiesti la liber si alta sa ai o balta cu presiune pe ea. Bine inteles ca acest tip de boiliesuri dau rezultate pe acele locatii unde pestele este obisnuit cu boiliesurile si incepe sa faca diferenta intre o nada de calitate si una de cantitate. O nada slaba poate puncta pe perioada scurta foarte bine, insa doar pe o perioada foarte scurta pe cind un boiles de calitate va puncta constant, sau din ce in ce mai bine .
nu stiu cat isi permit sa dea 63RON/kg mai ales daca 63 inseamna numa cost de productie. Costul unui mix bun la orice producator este de 10RON mix ieftin 25RON mix premium /kg in rest depinde de adaosul fiecaruia . Doamne Ajuta ca mixul asta sa prinda toti pestii dintr-o balta sau sa vina pe mal dupa ea crapii , dar ma indoesc, altfel nu se justifica acest pret mare/kg.
Intentia nu ii de a critica, presupun ca ati pus suflet in mixul respectiv si la banii astia ar fi si culmea sa nu prinda peste , numa sa nu prinda la fel de mult peste si acesta si unul cu 10-20ron/kg in mainile cui trebuie.
Nu poti sa faci cu un mix de 10-20 de Roni /kg, o bila competitiva (deci COMPETITIVA) nici daca ai miini de aur!!! Si chiar daca te-ai apropia de asa ceva ar avea un cost de productie de minim 50 Roni /kg fiind obligat sa substitui anumite lipsuri prin partea lichida.
De curiozitate dute pe forumuri si intreaba cit te-ar costa sa iti cumperi boiliesuri special create pentru a putea sustine un concurs . Ai sa ramii uimit de preturile per kg.