Mixuri

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte etc.

Moderator: Seby

Mixuri

Mesajde Seby » 26 Ian 2010 17:31

DOAR MIXURI
Avatar utilizator
Seby
Administrator
 
Mesaje: 2031
Membru din: 23 Ian 2010 17:52
Localitate: Deva /seby_pie@yahoo.com

Re: Mixuri

Mesajde Seby » 18 Oct 2010 09:19

Mixuri simple sau o baza de pornire in creerea unor boilesuri..


50/50 Mix
600g Gris
400g Faina de soia
----------------------------------------------
50/50Mix
Gris...................... 400g.
Faina de soia....... 250g
Faina de malai..... 150g
Orez macinat...... 100g
Lapte praf...........100g
--------------------------------------------
Fishmeal
Gris ...............400g
Faina de peste ..400g
Faina de soia.....200g
--------------------------------------------
Birdfish Red
Gris ................350g
Faina de peste... 350g
Sluis CLO………... 200g
Robin Red………...100g
-----------------------------------------
Avatar utilizator
Seby
Administrator
 
Mesaje: 2031
Membru din: 23 Ian 2010 17:52
Localitate: Deva /seby_pie@yahoo.com

Re: Mixuri

Mesajde Dani Hentiu » 18 Oct 2010 14:11

Ma bag si io ca musca-n c... calului, dar primele 2 mixuri nu sunt 50/50, alea 2 mixuri sunt un fel de mamaliga si atat:D. Eu stiu ca tu nu faci asa ceva si nici nu crezi ca asa ceva te ajuta pe balta.
Mai bine da cateva rete de mix facute de tine ( care ne-am lamurit ca sunt prinzatoare ) decat dinalea va'samar luate de pe la oricine ;)
MEMBRU FONDATOR C.S.P. ''FREE CARP'' DEVA
________________
<*))))))><{
Avatar utilizator
Dani Hentiu
 
Mesaje: 399
Membru din: 22 Ian 2010 03:54
Localitate: Vetel

Re: Mixuri

Mesajde Seby » 18 Oct 2010 17:47

Dupa cum am spus mai sus cele postate sunt ;Mixuri simple sau o baza de pornire in creerea unor boilesuri.. :)
Din "casa" nu pot da fara acordul coechipierului si partenerului meu Dorin. Se stie ca orice am facut ,am facut doar impreuna si cu implicarea amindoura, in plus nu e simplu sa dai tuturor retete facute cu munca, truda si bani, foarte multi bani.
Putem totusi sa va ajutam eventual daca aveti un mix la care mai trebuie lucrat, sa va dam citeva informatii din ceea ce stim pina acum si noi, pentru al completa .
Spicy
-Gris.......................250g
-Faina de peste..........250g
-Nectarblend.............200g
-Faina de soia...........100g
-Lapte praf............... 50g
-Caseina...................50g
-Albumina............ ....30g
-GLM......................20g
-Seminte pentru
canari, intregi..........20g
-Boia dulce..............20g
-Piper negru
Macinat.................10g
Avatar utilizator
Seby
Administrator
 
Mesaje: 2031
Membru din: 23 Ian 2010 17:52
Localitate: Deva /seby_pie@yahoo.com

Re: Mixuri

Mesajde Seby » 18 Oct 2010 17:51

Birdfish


Gris....................250g
Faina de soia.... ....250g
Faina de peste ......200g
Seminte pentru
canari, macinate ...150g
Faina de malai.......100g
Robin Red..............50g
Avatar utilizator
Seby
Administrator
 
Mesaje: 2031
Membru din: 23 Ian 2010 17:52
Localitate: Deva /seby_pie@yahoo.com

Re: Mixuri

Mesajde DORIN » 30 Noi 2010 08:52

De la Val Pangica, citire...analiza celor doua mixuri
„...Mix1
Faina de peste 250 gr
Pudra de sange 50 gr
Robin Red 80 gr
Faina de Soia 50 gr
Lapte praf 50 gr
Gris 250 gr
Faina de Krill Meal 100 gr
Seminte 80 gr
Shrot 90 gr

Mix2
Faina de peste 150 gr
Pudra de sange 100 gr
Robin Red 80 gr
Faina de Soia 150 gr
Gris 300 gr
Faina de Krill Meal 100 gr
Seminte 30 gr
Shrot 90 gr

...Nu cred ca in retete care ai 50 % fainuri proteice, la care mai adaugi si seminte se vor "lega" asa usor, adica vei avea probleme mari la rulare. Daca singurul liant pe care il pui este grisul si asta in proportie destul de mica nu se vor rula usor.
Va recomand sa renuntati la faina aia de singe - nu are cine stie ce valente in boilies si creaza si premisele ca nada sa se altereze ( acreasca ) repede pe balta . Poti pune faina de singe in groundbait ( nada praf de la momitor , dar in cantitati de maxim 10 % )
Vad ca vreti retetele proteice - ceea ce este Ok pentru o hranire de vara - toamna. Nu uita ca pentru un mix de tip HNV ( proteic ridicat ) s-au inventat caseinele ( de cheag , de zer , acide , samd ) . Eu unul recomand - 30 % caseina si 15 % faina de peste ( daca este tratata enzimatic e si mai buna ! ) . De la acest 45 % iti completezi cu fainuri de legatura ( malai rasnit fin, gris, faina de orez, faina de soia (cu grija ), fainuri tip Nestle - de acelea pentru bebelusi, de la farmacie ) pina cind la probele pe care le faci cu 1 singur ou, mixul se leaga bine .
Robin Red - maxim 10 % , dar adaugat la mix , nu ca parte din mixul de baza .
Fainurile palantante - faina de tiger nuts , krill , faina de CSL , drojdie pulbere , samd - se adauga la koligramul de mix gata alcatuit si nu le iei in considerare la calculul procentajului pentru mixul de baza .
Faina de orez leaga bine de tot - dar intareste boiliesul
Faina de soia e grasa si in cantitati mari dezleaga

Reteta mea de mix , cu care pescuiam , pe vremea cind nu gaseai mix de firma la magazinele de pescuit :
- Plafar - seminte de soia crude - prajite in cuptor , pina se brunau si rasnite FIN - rezulta o faina de culoare brun roscat puternic aromata - 20 %
- Gris - de la orice supermarket - 25 %
- Lapte praf - 10 %
- Faina de cereale de la Nestle ( din acelea cu care se amesteca laptele pentru bebe ) - tip cereale cu mere , orez cu faina de griu , samd ( NU cu FRUCTE ! ) - 15 %
- Faina de peste ( cumpara de aceea de la farmacie , dar acum ai si alte posibilitati , mai valoaroase ) - 20 %
- Faina de malai ( FIN ) - se gaseste prin piete ( NU malai !! ) - dar la o adica pui si malai - 10 %

Asta e mixul de baza pentru tot anul !

- primavara - adaugi peste mix 10 % seminte de papagal rasnite , 5 linguri de lapte praf + 10 % Robin Red , 10-15 pastile de spirulina ( rasnite ) si 1 lingura de zahar pudra / kg mix . Aroma pe baza de alcool . ( ENERGIE )
- vara - adaugi peste mix - 10 % Robin Red , 10-15 linguri de faina de peste , 5-6 linguri de seminte de floare soarelui prajite , decojite si rasnite ( le gasesti la orice supermarket ) 2-3 linguri de extract de krill , squid sau belachan ( ceva extract de peste ) , 1 linguritza de piper negru rasnit , 1 linguritza de praf de usturoi si neaparat pui in lichidul cu care prepari bilele 10 ml ulei / 8 oua ( recomandabil de somon , dar merge la o adica si ala de masline ) . Reduci cantitatea de aroma la 60 % din cantitatea pe o recomanda producatorul ( ULEIURI )
- toamna - renunti la ulei , usturoi si faina de seminte rasnite - dar maresti la 2 linguritze piperul si la 20 linguri faina de peste . E bine sa maresti cu 2 linguri si extrasul de peste . ( adica proteina la greu !! ) Neaparat in lichidul cu care faci bilele , iti trebuie un lichid gen amino - pe care il poti doza la 30-40 ml / 8 oua . Asta ca sa digere proteinele in exces , pe care le cauta cu furie , in vederea iernii . Aroma ramine la 3/4 din cantitatea recomandata . ( PROTEINE )

Cauta sa pastrezi aroma tot timpul anului - fa o combinatie de fructa cu peste , ca sa fie universala - este vorba doar de o semnatura a nadei tale si e bine sa o recunoasca .
Si ca sa ai alternative cand nu trage incearca si: - bila cioplita , critic echilibrata , saculetul solubil , pop-up , snow-man , tiger nuts , porumbul de plastic , carlig mare + bila mica si invers , fir de par mai lung sau mai scurt , siragul pentru cteno

Fir intins !...”
Omul trebuie sa aiba si prieteni si dusmani...prietenii il invata ce trebuie sa faca, iar dusmanii il obliga sa faca ce trebuie!
Uneori este nevoie sa-ti dea niste palme viata...ca sa fi treaz cand va incerca sa-ti traga pumni.
Avatar utilizator
DORIN
Moderator
 
Mesaje: 837
Membru din: 24 Ian 2010 15:15
Localitate: Deva


Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron