boilesuri

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte etc.

Moderator: Seby


Re: boilesuri

Mesajde Teslaru Ciprian » 03 Feb 2010 11:07

O reteta simpla :
20 % Gris
10% Faina alba
20% Faina malai fin
20% Seminte canari
20% Faina soia
10% Lapte praf
la un kg de mix se adauga:
5 Linguri aditiv praf de capsuni VdE
7-8 Oua
1 Lingurita de sare
2 Linguri de zahar care se dizolva in putina apa calduta si se pune peste oua.
Dupa ce fierb bilele se pun pe o tava si se pudreaza cu aditiv de capsuni VdE.
Avatar utilizator
Teslaru Ciprian
 
Mesaje: 204
Membru din: 02 Feb 2010 17:36
Localitate: Simeria

Re: boilesuri

Mesajde Teslaru Ciprian » 03 Feb 2010 11:15

Si una mai grea :
2 Kg Squid-Octopus (Solar)
1 kg Club Mix (Solar)
15 g betaina
60 ml Stimulin Amino (Solar)
30 g Seminte canepa macinate grosier
6 picaturi N-Butiric Acid ( Nutrabaits)
9 g GLM (Nutrabaits)
300 g Robin red ( Nutrabaits)
30 oua.
Avatar utilizator
Teslaru Ciprian
 
Mesaje: 204
Membru din: 02 Feb 2010 17:36
Localitate: Simeria

Re: boilesuri

Mesajde Teslaru Ciprian » 03 Feb 2010 16:18

Inca una "furata" :D :

Seminte canari (canepa , mei,fl. soarelui), 200g
Faina de soia, 250 g Faina malai, 150 g Gris, 200 g Lapte praf ( uz veterinar ), 100 g Faina de grau, 100 g 15 picaturi ulei esential (Bergamot) o lingura Strawberry ( Van den Eynde ) 40 picaturi Profi crap ( capsuni ) 15 tablete zaharina ( 5 linguri miere de albine ) 8 oua proaspete 25 ml colorant alimentar ( rosu sau galben ) 1 lingurita bicarbonat de sodiu 20 ml Spirulina ( optional ) 10 ml ulei de masline ( floarea soarelui )

Se fierb 2 minute in apa cu putin ulei !
Total valori proteice:


1 kg mix + 8 oua = 55% proteine;
7,6 % grasimi ; 40,5 % carbohidrati
Avatar utilizator
Teslaru Ciprian
 
Mesaje: 204
Membru din: 02 Feb 2010 17:36
Localitate: Simeria

Re: boilesuri

Mesajde Seby » 03 Feb 2010 16:38

Rog pe toata lumea care ia informatii de prin alte locuri si le posteaza ,sa scrie si sursa informatiei ,de cine este editata , ca sa nu avem neplaceri .
Avatar utilizator
Seby
Administrator
 
Mesaje: 2031
Membru din: 23 Ian 2010 17:52
Localitate: Deva /seby_pie@yahoo.com

Re: boilesuri

Mesajde Teslaru Ciprian » 03 Feb 2010 16:44

Ultima este de pe www crap ro pescuit in balastiere! :)
Avatar utilizator
Teslaru Ciprian
 
Mesaje: 204
Membru din: 02 Feb 2010 17:36
Localitate: Simeria

Re: boilesuri

Mesajde Seby » 19 Feb 2010 08:49

Boiles - reteta pentru sezonul rece , primavara si toamna

- 200 gr. gris
- 150 gr. soia
- 250 gr. faina de peste ( predigerata sau peste alb , dar neaparat continut mic de grasimi
- 100 gr. nectarblend sau megablend
- 100 gr. praf de oua
- 100 gr. caseinat de Ca
- 50 gr. de gluten
- 50 gr . extract de drojdie inactiva

Partea lichida :
- 8-9 oua
- 30ml. CSL
- 15 gr. betaina ( 5 gr. in oua si 10 gr se presara pe bilele fierbinti . Eu le pun fierbinti intr-o cutie lata cu capac pe care o inchid si le tot amestec pana se topeste toata betaina , apoi le scot la uscat )
- o lingurita de sare fina
- 50 ml. multimino sau nutramino
- aroma de care doresti , dar recomand o aroma de peste primara , si una de fructe pe EA secundara . In functie de nivelul aromei poti sa faci bile de atractie sau nu . Ele sunt destul de nutritive , datorita nivelului mare al atractantilor
Bilele vor iesi destul de tari , asa ca se pot fierbe doar 1 min
Avatar utilizator
Seby
Administrator
 
Mesaje: 2031
Membru din: 23 Ian 2010 17:52
Localitate: Deva /seby_pie@yahoo.com

Re: boilesuri

Mesajde Seby » 19 Feb 2010 10:09

O reteta foarte simpla cu rezultate foarte bune.
30%-gris
10%-faina de malai
20%-soia
10 %-lapte praf
20 %-seminte de canari ,putin prajite si macinate
10 %-crochete de pisici macinate
La un kg de mix :
1 lingurita sare
1 lingurita piper praf
2 lingurite boia dulce
2 lingurite scotisoara
2 linguri de zahar dizolvat si pus peste oua
3 linguri aroma praf V.D.E sau intre 6 si 15 ml. aroma lichida in funtie de durata partidei
10 ml aminoacizi de la magazinele veterinare care sunt ceva mai ieftini decat
Avatar utilizator
Seby
Administrator
 
Mesaje: 2031
Membru din: 23 Ian 2010 17:52
Localitate: Deva /seby_pie@yahoo.com

Re: boilesuri

Mesajde Seby » 19 Feb 2010 10:10

MIX:
-200 gr. faina peste LT94
-200 gr. mancare pt. puiet de crap
-150 gr. faina porumb(fin)
-150 gr. gris
-100 gr. robin red
-100 gr. seminte(mei decorticat sau rosu,hrisca)
-25 gr. glm
-50 gr. betaina
-25 gr. coji de oua
LICHIDE:
-30 ml. minamino
-20 ml. marin amino
-30 ml. wisky link
-6 ml. aroma sq&oct.
-3 ml. aroma capsuna sau cranberry
Avatar utilizator
Seby
Administrator
 
Mesaje: 2031
Membru din: 23 Ian 2010 17:52
Localitate: Deva /seby_pie@yahoo.com

Re: boilesuri

Mesajde Seby » 19 Feb 2010 10:12

Pentru cei carora le place sa -si produca propriile bile o reteta de peste mare care se poate folosi in ori ce anotimp si care lasa in urma multe mixuri si bile gata facute atat ca pret cat si capturi.In paranteza preturi informative kg/lei, ml/lei.
G .L .M 5%
250grLt94 fish meal (0.25 x12 =3)
150gr PreDigerate fish meal (0.15 x 22 =3.3)
100gr G.L.M. meal (0.1x60 =6)
50gr G.L.M. extract(cc moore) (0.05 x 265 = 13.25)
50 gr craptrack solubil fish protein (0.05 x 55 =2.75)
50 gr ou praf (0.05 x42 = 2.1)
50gr vitamealo (0.05 x 19 = 0.95 )50 gr faina de drojdie (0.05 x15 =0.75)
40 gr faina orez (foarte fina )(0.04 x 8 =0.32)
10gr sare de mare
200 gr gis (0.2 x 3 = 0.6 )
10 ml carptrack liquid amino (10 x 0.16 =1.6)
10 ml carptrack in L (10 x 0.16 = 1.6)
5 ml carptrack elite flavour (5 x 0.8 = 4)
1 ml black peper ( 1 x 2 = 2 )
3 ml N.H.D.C. (3 x 0.6=1.8)
7-8 oua (8 x 0.4 = 3.2)
se ruleaza la diametrele dorite
se fierbe pe categorii pana se ridica la suprafata apei
se usuca 2-3 zile dar nu la soare sau flacara
dupa uscare se hidrateaza cu o solutie de 30 ml Marino amino compound 10 ml betaina lichida / kg ( 30 x 0.108 =3.24 + 10 x 0.1 = 1 )se pun bilele intr-o galeata se toarna peste ele solutia se inchide bine cu un capac si se agita pana se disribuie bine licidul pe boilesuri
se ambaleaza in pungi si se congeleaza pina la folosire.
recomand folosirea a fainurilor cu continut redus de ulei si cu o solubilitate in apa cit mai mare si nu in ultimul rand cu o digerabilitate ridicata pentru crap, continutul redus de proteine (gen fainuri cerealiere)cu doze maxime de arome nu au viata lunga si reduc sansele de a pune pe saltea exemplare mari
Avatar utilizator
Seby
Administrator
 
Mesaje: 2031
Membru din: 23 Ian 2010 17:52
Localitate: Deva /seby_pie@yahoo.com

Următorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron