Cum scapi de maruntisi?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap, polemici in limitele unui limbaj civilizat, dar toate avand ca subiect pescuitul crapului.

Moderator: Seby

Cum scapi de maruntisi?

Mesajde Alex Iosif » 31 Iul 2010 16:54

Cine imi poate spune cum scap de maruntis(caras, puiet de crap), atunci cand pescuiesc cu porumb. Cand a fost concursul pe A.Vlaicu am trecut si eu pe acolo si am vazut ca se pescuia cu porumb la unele standuri.

De multe ori cand pescuiesc cu porumb intra o gramada de carasi si prea putini crapi.
Alex Iosif

Re: Cum scapi de maruntisi?

Mesajde Alin Popa » 31 Iul 2010 18:02

in primul rand iti schimbi tactica de pescuit...momire,prezentarea monturii...si in sfarsit momeala,care in cazul acesta,spui e porumbul,ok :mrgreen: nu mai da cu porumb cumparat,ca e moale,si se acreste repede,uneori aceste lucruri sunt bune ...alteori strica.parerea mea e,sa-ti prepari singur porumbul,preferinte,arome,etc.vezi ca a scris DORIN un articol pe tema aceasta si dupa mine e ok :P ,nu a dat chiar tot din casa :x dar ce a scris e super,restul tine de inspiratia fiecaruia... :mrgreen: fire intinseeeee!
MEMBRU FONDATOR C.S.P. ''FREE CARP''
" NIMIC FARA DUMNEZEU "
Alin Popa
FREE CARP

Mesajde Alex Iosif » 31 Iul 2010 18:41

Alin Popa scrie:in primul rand iti schimbi tactica de pescuit...momire,prezentarea monturii...si in sfarsit momeala
Pe scut nu fac nimic bine :lol:

1. Ce tactica pentru momit/pescuit imi recomanzi.(stiu ca difera de la o balta la alta....cea care a dat rezultatele cele mai bune, in cazul tau)
2. Nu am inteles niciodata ce inseamna prezentarea monturii.
3. Am pescuit si cu porumb: cumparat(din conserva), de lapte(cu diferite arome), nefiert(tare),porumb tare, fiert, preparat de mine cu arome incepand de la usturoi pana la portocale. Cat despre boiles nu am avut rezultate nici cu cele cumparate, nici cu cele home made, asa ca am renuntat la ele.
Alex Iosif

Mesajde Seby » 31 Iul 2010 19:46

Alex Iosif este important sa ai porumb in nada mai ales cind cauti amurul, dar asta nu inseamna ca doar cu porumb nadesti!
In cazul tau se pregateste un pat de nada format din bulgari in care trebuie sa ai ingrediente ce se potrivesc pestelui cautat , apoi citeva rachete cu seminte in care sa fie si porumb , urmind sa folosesti o montura pe porumb genul celei postate mai jos.

Imagine

Imagine

Ceva de genul asta trebuie sa arate bulgari de nadit. Dupa cum se poate vedea in imagine nu este porumb din abundenta bagat in nada.
Ca si grund poti folosi o gramada de variante de pe piata la care mai adaugi porum, seminte, pelete si boilesuri sfarmate (mai ales daca este si crap romanesc in zona).
Daca este mult peste mic in zona ,este bine sa nu folosesti nada foarte dulce sau puternic aromata, pentru ca o sa fii napadit de acestia .

Imagine
Seby
Administrator

Mesajde Alex Iosif » 31 Iul 2010 20:45

Multumesc pentru sfaturi Seby.
Montura arata ca si cea din imagine, cu o mica diferenta, nu am pus acel opritor de silicon pe firul de par.
Nada la fel seamana cu cea din imagine, mai putin culoarea, cea pe care o folosesc cel mai des este de culoare maro, un amestec de seminte, porumb, srot, malai, faina de soia, anason, grau.

Conteaza culoarea nadei? Eu m-am gandit sa ii dau nadei o culoare cat mai naturala, asemanatoare cu fundul apei
Alex Iosif

Mesajde Seby » 31 Iul 2010 20:54

Pentru pescuitul pe vlaicu nu am observat ca o culoare sau alta a nazi sa aibe vre-un impact asupra amurilor sau al crapilor romanesti, insa poti sa folosesti o nada de culoare inchisa (maro) .
Seby
Administrator

Mesajde DORIN » 31 Iul 2010 21:09

Eu zic ca culoarea grundului chiar nu are nici o treaba (ea oricum este in functie de ingredientele pe care le folosesti), daca e vorba de bile, poate sa fie nevoie cateodata de factori de stimulare olfactiva, dar ma indoiesc ca asta are legatura cu maruntisul sau ca face selectie...ma insel?
Omul trebuie sa aiba si prieteni si dusmani...prietenii il invata ce trebuie sa faca, iar dusmanii il obliga sa faca ce trebuie!
Uneori este nevoie sa-ti dea niste palme viata...ca sa fi treaz cand va incerca sa-ti traga pumni.
DORIN
Moderator

Înapoi la Discutii generale