de mircea pancu » 02 Mai 2010 11:33
ieri am fost la vlaicu de dimineata sa pescuiesc. Am momit numai cu bile solubile, pelete si grund. Am sperat ca pescuind astfel voi evita tenul. Pe balta m-am intalnit cu Anghel Alexandru de la noi din club si cu Ciprian Teslaru de la Simeria. Sandu a momit cu bulgari ce contineau grund si porumb fiert, iar Cipri din ce mi-a spus a momit cu bile si grund. Din pacate conditiile de pescuit ne-au fost extrem de vitrege(parerea mea)...a fost foarte cald( 29-30 grade) si nu a batut vantul de loc, din acest motiv pestele neumbland deloc; ma uitam langa mal, era plin de puiet care statea la suprafata apei fara sa se miste deloc, erau ca niste lemne suspendate in masa apei. Asa stateau si crapii si tenii in larg pe langa structurile submerse pe langa care nadeam. In momentul in care lansam cu bulgari de nada sau cu racheta, la aterizarea lor in apa se speriau pestii ce se aflau la suprafata apei sarind concomitent-vre-o 20-30 de bucati. In jurul orei 14 a inceput sa bata vantul si dupa vre-o vateva minute am avut o trasatura frumoasa pe intins; intep, il am, mulinez vre-o 2-3 ture si se duce...
tre sa plec acum dar voi continua cu restul povestii deseara la acelasi topic.